Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentinienii protestează împotriva transferării de criminali şi violatori în arest la domiciliu

Twitter
coronavirus

Locuitorii din capitala Argentinei au protestat miercuri împotriva transferării a sute de deţinuţi în arest la domiciliu, pe fondul pandemiei, relatează dpa potrivit Agerpres.

În condiţiile măsurilor de distanţare socială luate de autorităţi pentru a opri înaintarea coronavirusului, în zona metropolitană a Buenos Airesului, protestul a constat în ieşirea localnicilor pe balcoane cu oale şi tigăi transformate în tobe, o formă populară de protest în America latină.

Au fost, de asemenea, lansate petiţii online şi apeluri în social media împotriva acestei măsuri.

Circa 950 de deţinuţi au fost transferaţi recent în arest la domiciliu, cu scopul de a încetini răspândirea noului coronavirus în ţară. Au beneficiat de această decizie persoane aflate în arest preventiv, deţinuţi condamnaţi la mai puţin de trei ani, femei însărcinate şi vârstnici.

Totuşi, au ajuns din închisori în arest la domiciliu şi deţinuţi condamnaţi pentru crime şi violuri, ceea ce i-a nemulţumit în mod special pe localnici. În aceste cazuri, cei lăsaţi să-şi continue pedepsele acasă au fost consideraţi ca făcând parte din categoria cu risc crescut de a contracta virusul, din cauza unor afecţiuni preexistente sau a vârstei.

Pe fondul pandemiei de COVID-19, în toată America latină au avut loc în ultimele săptămâni o serie întreagă de revolte în închisori, de multe ori supraaglomerate şi în care accesul la apă caldă, săpun şi asistenţă medicală este precar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.