Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argint și bronz la scrimă pentru România, la Europenele de cadeți și juniori din Bulgaria

www.agerpres.ro
scrimă

România a cucerit o medalie de argint și una de bronz, sâmbătă, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria).

Argintul a fost câștigat de echipa feminină de floretă la cadete, în formula Anca Săveanu (CSA Steaua), Raluca Drăghici (CS Farul Constanța), Rebeca Cândescu (CSA Steaua) și Andreea Gheorghe (CSA Steaua), antrenată de Petre Ducu, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

Tricolorele au învins în optimi formația Suediei cu 45-25, în sferturi au trecut de Cehia, cu 45-24, în semifinale s-au impus în fața Ucrainei, cu 45-30, iar în finală a fost învinsă de Italia, cu 45-32, potrivit Agerpres.

Citește și: Handbal feminin: SCM Craiova - HC Zalău 25-23, într-un derby pentru locul al treilea

Bronzul a fost cucerit de Rusia, care a trecut de Ucraina cu 45-16.

Medaliile de bronz au fost aduse de echipa masculină de sabie a cadeților, formată din Matei Aniculoesei (CSA Steaua), Răzvan Stănescu (CSS Slobozia), Andrei Păștin (CS Dinamo), Rareș Ailinca (CSM Brașov), antrenată de Adrian Cârlescu Badea.

În optimi, România a învins Franța, cu 45-38, în sferturi a câștigat în fața Ucrainei, cu 45-35, pierzând semifinala cu Ungaria cu 44-45, dar impunându-se în finala mică disputată contra Marii Britanii, cu 45-33. Ungaria a câștigat aurul, după 45-43 cu Rusia în finală.

În proba feminină de spadă cadete pe echipe, România a ocupat locul 7. Formația compusă din Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș), Talida Enache (CS UNEFS), Mihaela Leonte (CSS Quarto), Cristina Constantinescu (CSA Steaua) și antrenată de Zoltan Szabo a dispus în optimi de Suedia, cu 45-28, a pierdut în sferturi cu Marea Britanie, scor 38-45, apoi a fost învinsă și în primul meci de clasament (5-8), 30-45 cu Estonia, câștigând partida pentru pozițiile 7-8, 45-44 cu Franța.

Ungaria a cucerit medaliile de aur, Marea Britanie a obținut argintul, iar Italia a luat bronzul.

Bilanțul echipei României la încheierea întrecerilor cadeților este de trei medalii, una de argint și două de bronz, toate obținute pe echipe. Vineri, echipa masculină de sabie a cadeților a adus prima medalie României, Adam Macska (CS Satu Mare), Mihai Bigea (LPS Craiova), Alexandru Oroian (CS Satu Mare) și Balazs Szilagyi (CS Satu Mare), antrenați de Nagy Lehel, cucerind bronzul.

Duminică vor avea loc concursurile individuale de floretă masculin și sabie feminin ale juniorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.