Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argo AI, divizia Ford pentru servicii de mobilitate şi conducere autonomă, ar putea fi listată în 2021

pinterest
Ford siglă

Argo AI, divizia Ford pentru servicii de mobilitate şi conducere autonomă, ar putea fi listată anul acesta, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Bryan Salesky, cofondatorul Argo, le-a spus angajaţilor că firma caută să-şi majoreze finanţarea, apropiindu-se de momentul comercializării tehnologiei de conducere autonomă, susţin sursele, potrivit agerpres.ro.

Ford, care în 2017 a investit miliarde de dolari în Argo, intenţionează ca în 2022 să introducă taxiuri robotizate (robo-taxis) şi servicii de livrare fără şofer.

Anul trecut, Volkswagen a finalizat investiţia de 2,6 miliarde de dolari la Argo, care este acum controlată în comun de alianţa celor doi producători auto. Argo este evaluată acum la peste şapte miliarde de dolari.

Analiştii apreciază că momentul este potrivit pentru listarea Argo, deoarece firma este în stadii avansate cu dezvoltarea tehnologiei sale, teste fiind efectuate în şase oraşe, inclusiv Miami.

"Avem o situaţie financiară solidă datorită investiţiilor de la partenerii noştri, Ford şi Volkswagen, dar am spus întotdeauna că suntem deschişi la parteneriate suplimentare sau oportunităţi de investiţii pentru a ne accelera şi mai mult creşterea", se arată într-un comunicat al Argo.

Salesky şi-a exprimat recent interesul într-o alianţă cu un producător auto din Asia pentru ca Argo să fie prezentă în toate regiunile importante. "Suntem un jucător puternic global, datorită cooperării cu Volkswagen în Europa şi cu Ford în SUA. Este posibil un al treilea partener de cooperare", a declarat şeful Argo.

Argo are aproximativ 1.300 de angajaţi şi operaţiuni în Statele Unite şi Germania.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.