Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arheologii italieni au anunţat că este posibil să fi descoperit rămăşiţele Bazilicii lui Vitruviu

brecorder.com
cimitir roman fasia gaza arheologie
Bazilica lui Vitruviu, care a fost menţionată în tratatul său "De Architectura", este posibil să fi fost descoperită pe un şantier din oraşul costier situat în nordul Marche, nu departe de bijuteria renascentistă Urbino, au indicat arheologii.

Vestigiile unei clădiri cu o importantă funcţie publică în epoca romană au ieşit la lumină în urma unor lucrări de construcţie, în zona în care, potrivit unor experţi, s-ar fi aflat cândva faimoasa bazilică.

Reprezentanţi ai Supraintendenţei de Arheologie, Arte Frumoase şi Peisagistică din Ancona, Pesaro şi Urbino şi agenţi specializaţi din cadrul Comandamentului Carabinierilor pentru Protecţia Patrimoniului Cultural au analizat cu ajutorul unei drone rămăşiţele importantei clădiri publice romane bogată în marmură preţioasă.

Potrivit supraintendenţei, rămăşiţele prezintă o asemenea bogăţie de marmură încât trebuie să fi aparţinut unei clădiri publice importante. "Nu putem exclude că ar putea fi de fapt Bazilica lui Vitruviu", a declarat pentru ANSA arhitecta Ilaria Venanzoni. "Nu rămâne decât să aşteptăm rezultatele unei activităţi mai aprofundate de săpături şi analiză a complexului", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.