Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Clujului a inițiat un program catehetic dedicat Postului Adormirii Maicii Domnului

adormirea maicii domnului

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a iniţiat un program catehetic dedicat Postului Adormirii Maicii Domnului. Programul are ca tematică „Însemnătatea teologică a celor 12 Praznice Împărătești”.

Eparhia a pus la dispoziţia clericilor un document realizat de Pr. lect. univ. Liviu Vidican-Manci în care se regăsesc mai multe cateheze despre praznicele împărăteşti, potrivit basilica.ro.

„Materialele sunt gândite ca structuri argumentative și nu ca narațiuni. Avantajul constă în primul rând în posibilitatea de a adapta fiecare cateheză la nevoile parohiei, preotul putând să folosească toate textele puse la dispoziție sau doar o parte din ele”, notează autorul

„În al doilea rând”, subliniază Pr. Liviu Vidican-Manci, „există libertatea de a accentua acele idei care i se par preotului a fi importante în contextul pastoral în care își desfășoară misiunea, respectiv doza ridicată de creativitate”.

Fiecare cateheză parcurge patru puncte: excurs istoric; învățătura dogmatică; argumentarea biblică și reflectarea teologiei sărbătorii în imnografia ortodoxă.

Postul Adormirii Maicii Domnului, una dintre principalele perioade de pregătire duhovnicească din Biserica Ortodoxă, începe duminică, 1 august 2021 şi se încheie două săptămâni mai târziu, în 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.