Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Dunării de Jos a înființat cabinete medicale la mănăstirile Lacu Sărat şi Măxineni

SANADOR
sanador cabinet medical

Mănăstirile Lacu Sărat şi Măxineni din judeţul Brăila sunt dotate, în contextul pandemiei de coronavirus, cu cabinete medicale înfiinţate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa arhiepiscopului Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.

"Prin aceste acţiuni se are în vedere ca lucrarea de oferire a asistenţei medicale în cadrul obştilor monahale eparhiale să se desfăşoare în spaţii amenajate şi dotate corespunzător, iar monahii şi monahiile care au studii medicale de specialitate să poată oferi consultaţii şi ajutorul potrivit, pentru a se evita deplasarea vieţuitorilor din mănăstiri în unităţile medicale din oraşe foarte aglomerate în această perioadă de pandemie", precizează într-un comunicat de presă părintele consilier Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Bolnavii de SIDA, condamnați la SUFERINȚĂ și IGNORAȚI de spitale, în plină pandemie

Potrivit sursei citate, prin contribuţia şi cu sprijinul profesorului Alexandru Chiriac, cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi manager al unui important lanţ farmaceutic din ţară, s-a reuşit ca, în această perioadă de pandemie, să se poată înfiinţa şi dota zece cabinete medicale mănăstireşti în judeţele Brăila şi Galaţi.

"Sprijinul pentru utilarea cabinetelor medicale cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente, în special din categoria celor utilizate în perioada rece, a fost oferit de domnul Alexandru Chiriac, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi managerul unui important lanţ farmaceutic din ţară. După ce mobilierul şi celelalte componente medicale au fost transportate la sediul mănăstirilor, acestea au fost amplasate în spaţiile special amenajate şi pregătite potrivit destinaţiei lor. Valoarea darurilor oferite în cadrul acestui proiect eparhial este de 60.000 lei", a mai spus părintele consilier Rareş Bucur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.