Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare în valoare de 200.000 de euro nevoiaşilor, bătrânilor şi persoanelor izolate la domiciliu din cauza virusului

Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare în valoare de 200.000 de euro nevoiaşilor, bătrânilor şi persoanelor izolate la domiciliu din cauza virusului COVID-19. De la debutul epidemiei, preoţii şi ajutoarele lor au împărţit, în special, alimente şi obiecte igienico-sanitare şi religioase, anunță MEDIAFAX.

Cele mai multe daruri au fost duse direct la domiciliul beneficiarilor din cauza restricţiilor de circulaţie.

Potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos, ajutoarele oferite de la debutul epidemiei până la data de 9 aprilie depăşesc suma de 900.000 de lei.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Preoţii au oferit sprijin material, dar şi spiritual, în ambele judeţe de la Dunărea de Jos, Galaţi şi Brăila.

Au fost vizate mai ales persoanele aflate în carantină, bătrânii, săracii şi familiile cu mulţi copii.

De asemenea, reprezentanţii bisericii au donat bani pentru achiziţionarea unor aparate medicale.

„În această perioadă de pandemie, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, 14.979 de persoane au beneficiat de sprijin, prin implicarea a 195 de unităţi bisericeşti. Până la data de 9 aprilie 2020, valoarea ajutoare acordate a fost de 713.732 lei. Pentru achiziţionarea unor aparate de ventilaţie necesare în spitalele din Galaţi şi Brăila, la salariul intergral donat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, preoţii din protoieriile eparhiei au contribuit din salariile lor, precum şi alţi donatori, suma totală colectată până la acestă dată fiind de 223.941 lei. Concluzionând, rezultă o valoare totală a ajutoarelor oferite în vreme de pandemie de ierarhul şi slujitorii de la Dunărea de Jos de 937.673 lei”, a anunţat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Reprezentanţii bisericii mai anunţă că activităţile filantropice continuă, iar cei care doresc să sprijine eforturile Arhiepiscopiei Dunării de Jos pot face donaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.