Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Râmnicului va organiza procesiuni de Florii pe străzile din municipiul reşedinţă şi din Drăgăşani, după doi ani de pauză

Inquam Photos / Octav Ganea
Florii

Arhiepiscopia Râmnicului anunţă că va organiza sâmbătă, 16 aprilie, procesiuni de Florii pe străzile din municipiul reşedinţă şi din Drăgăşani, pentru a vesti sărbătoarea intrării Domnului în Ierusalim, această tradiţie fiind reluată după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei au precizat că pelerinii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare începând cu ora 11,30 la Drăgăşani şi de la ora 17,00 în Râmnic, potrivit Agerpres.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, pelerinajul va fi precedat de săvârşirea slujbei Vecerniei cu Litie la Biserica "Înălţarea Domnului" - Ostroveni, începând cu ora 15,00. După otpustul slujbei, arhiepiscopul Varsanufie va sfinţi ramurile de salcie şi finic, ce vor fi împărţite în semn de binecuvântare tuturor credincioşilor participanţi la acest pelerinaj. Plecarea în procesiune se va face începând cu ora 17,00, pe următorul traseu: Biserica "Înălţarea Domnului", Ostroveni - Bulevardul Tineretului - Strada Luceafărului - Strada Dacia - Calea lui Traian - Catedrala Arhiepiscopală "Sfântul Nicolae".

În municipiul Drăgăşani, procesiunea se va desfăşura începând cu ora 11,30, pe următorul traseu: Biserica "Sfântul Ilie" - strada Tudor Vladimirescu - strada Dobrogeanu Gherea - strada Aleea Melodiilor- Biserica "Sfântul Gheorghe" Izvoranu - strada Aleea Trandafirilor - strada Tudor Vladimirescu - strada Decebal, strada Traian - strada Nicoliţă Sanda - Biserica "Adormirea Maicii Domnului", au transmis reprezentanţii eparhiei Râmnicului.

Pelerinajul de Florii este un eveniment pe care Arhiepiscopia Râmnicului îl organizează de mai bine de un deceniu în protoieriile din judeţ în Sâmbăta lui Lazăr, rememorând astfel călătoria Mântuitorului Hristos împreună ucenicii Săi din Betania către Ierusalim, unde este întâmpinat ca un adevărat împărat, cu ramuri de copaci, cu flori şi cu cântări de laudă.

În ultimii doi ani, în contextul pandemiei, aceste pelerinaje nu au mai putut fi organizate din cauza restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.