Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îndeamă la atenție: oamenii pot fi înșelați de 'săraci închipuiți'

Ziarul de Roman
saraci, ajutor

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților lansează o recomandare către credincioși de a fi mai atenți când fac milostenie pentru că de multe ori pot fi înșelați, efortul lor ajungând la o serie de „săraci închipuiți”, potrivit Basilica.ro

„În ultima perioadă s-au înmulţit solicitările de ajutor distribuite (îndeosebi) prin intermediul diferitelor reţele de socializare. Între acestea, se numără şi postări ale unor preoţi despre care nu avem certitudinea că ar fi preoţi hirotoniţi canonic, întrucât îşi schimbă periodic, şi chiar de la o zi la alta, identitatea. Şi, din păcate, nu sunt puţini, mai ales din rândul grupărilor parabisericeşti”, semnalează IPS Calinic.

„Din acest motiv, reînnoim îndemnul adresat tuturor credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor de a fi cu multă luare aminte atunci când sunt solicitaţi de persoane necunoscute să facă astfel de fapte de milostenie, fie în bani, fie în bunuri materiale”.

Citește și: Klaus Iohannis este contrazis de istorie: PNL a condus ministerul Sănătății mai mult decât PSD

Arhiepiscopul Calinic amintește că însuşi Sfântul Vasile cel Mare, a cărui milostenie faţă de săraci şi grijă faţă de bolnavi era de notorietate, atrăgea atenţia în acest sens:

„Negreşit, nu-i folositoare dărnicia acestei slujiri (a milosteniei) celor care alcătuiesc cântece plângăreţe, ca să înmoaie inimile oamenilor, nici celor care fac din infirmităţile trupului lor şi din răni prilej de neguţătorie, căci acordarea unor astfel de ajutoare acestora ajunge prilej de răutate”, spunea Sf. Vasile în secolul 4.

„Aşadar, sporiţi-vă atenţia, ca nu cumva milostenia voastră să ajungă în mâinile unor săraci închipuiţi! Păziţi-vă, să nu fiţi înşelaţi de cineva!”, este recomandarea transmisă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.