Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Tomisului SE APĂRĂ după isteria cauzată de donațiile prin Pay-Pal: Inițiativa NU i-a aparținut lui ÎPS Teodosie

g4media.ro
IPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului vine cu informații suplimentare privind plata donațiilor prin Pay-Pal, după ce deschiderea opțiunii a stârnit ample reacții din partea românilor. Referitor la folosirea serviciului PayPal pentru donațiile sau pomelnicele credincioșilor, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Decizia oferirii acestei posibilități a fost luată într-una din ședințele Permanenței Consiliului Eparhial Tomis și nu din inițiativa sau îndemnul personal al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, așa cum s-a relatat pe alocuri, în mod eronat. Decizia a fost luată, cum s-a explicat deja, ca urmare a dorinței exprese a credincioșilor care urmăresc slujbele online și care ne-au solicitat să le oferim o soluție tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice.

2. Posibilitatea oferirii de donații sau pomelnice a fost implementată, de multă vreme, de către Patriarhia Română, fie în privința mijloacelor de presă pe care le deține (Trinitas TV, Radio Trinitas), fie în privința Catedralei Naționale, existând diverse soluții tehnice în acest sens (donare în cont, serviciu SMS, etc.).

3. Urmând modelului Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca donațiile rezultate din jertfa credincioșilor să fie folosite la funcționarea postului de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului.

Prin urmare, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului nu are nici o implicare personală în această chestiune, afară de faptul că, așa cum a declarat și în emisiunea realizată la Radio Dobrogea, îi pomenește benevol și cu dragoste pe toți cei care îi cer acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.