Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților spune că Pilda Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr care se va citi pe 31 octombrie în biserici

basilica.ro
IPS Calinic

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților spune că Pilda Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr care se va citi duminică, 31 octombrie, în bisericile ortodoxe este un avertisment pentru noi:

„Hristos spune un adevăr pe care-l va dovedi însăşi Învierea Sa. Cei care nu au crezut Evangheliei Sale, nu au crezut nici după ce L-au văzut pe Hristos înviat din morţi. Iată de ce această parabolă este şi pentru noi un avertisment, cel de a nu ne purta ca toţi cei care n-au crezut în adevărul Învierii lui Hristos. Şi aceasta pentru a nu avea osânda bogatului care a mers de la slavă la necinste, de la desfătare la lipsă, de la lumină la întuneric. Sau, cum spune Iov, «unde lumina este tot una cu bezna»”, scrie Arhiepiscopul Calinic.

În predica sa, ierarhul explică faptul că Iisus a rostit parabola pentru a da un avertisment celor din vremea Sa, şi nu numai. Prin aceasta, Mântuitorul voia să arate că Dincolo, dacă nu ne preocupăm de cele sufleteşti cât timp suntem în viaţă, are loc „o inversare a stării pe care am avut-o pe pământ sau o înrăutăţire şi mai mare, dacă viaţa nu a fost trăită corepunzător, dacă a fost rea”, conform basilica.ro

IPS Calinic îndeamnă să ne străduim să nu plecăm din această lume asemenea bogatului nemilostiv, cu sufletul gol de virtute, ci să dobândim răsplata lui Lazăr, care este „viaţa veşnică” (Matei 25:46) în Împărăţia lui Dumnezeu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.