Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul de Canterbury, în predica de la funeraliile Reginei: Moartea este ușa spre glorie/ Sicriul a pornit spre Windsor

Ziare.com
Arhiepiscopul de Canteburry

Arhiepiscopul de Canterbury a spus, luni, după predica la funeraliile Reginei, că a fost „onoarea vieții sale” să predice la acest moment solemn, dar și „unul dintre cele mai triste momente”. El a încheiat predica spunând: „Ne vom întâlni din nou”.

În predica rostită, Arhiepiscopul de Canterbury le-a spus celor îndoliați că „durerea” resimțită în întreaga lume din cauza morții Reginei „provine din viața ei abundentă și din serviciul ei plin de dragoste”.

„Oamenii de serviciu iubitor sunt rari în orice domeniu al vieții. Liderii slujirii iubitoare sunt și mai rari”, a mai spus Arhiepiscopul.

„Modelul multor lideri este acela de a fi înălțați în viață și uitați după moarte. Modelul pentru toți cei care Îl slujesc pe Dumnezeu - faimoși sau obscuri, respectați sau ignorați - este că moartea este ușa spre glorie. Majestatea Sa Defunctă a declarat în mod faimos, în cadrul unei emisiuni la cea de-a 21-a aniversare, că întreaga sa viață va fi dedicată slujirii națiunii și Commonwealth-ului. Rareori o astfel de promisiune a fost atât de bine ținută! Puțini lideri primesc revărsarea de iubire pe care am văzut-o noi. Iisus - care în lectura noastră nu le spune discipolilor săi cum să urmeze, ci pe cine să urmeze - a spus: "Eu sunt calea, adevărul și viața". Exemplul Majestății Sale Defuncte nu a fost dat prin poziția sau ambiția sa, ci prin cine a urmat. Știu că Majestatea Sa împărtășește aceeași credință și speranță în Iisus Hristos ca și mama sa; același simț al serviciului și al datoriei”, a spus Arhiepiscopul.

El a amintit că în 1953, Regina și-a început Încoronarea cu o rugăciune tăcută, chiar acolo, la Altarul Mare. „Fidelitatea ei față de Dumnezeu a fost dată înainte ca orice persoană să-i dea credință ei. Serviciul ei față de atât de mulți oameni din această națiune, din Commonwealth și din lume, a avut la bază urmarea lui Hristos - Dumnezeu însuși - care a spus că "nu a venit să fie slujit, ci să slujească și să-și dea viața ca răscumpărare pentru mulți". Oamenii care slujesc cu dragoste sunt rari în orice domeniu al vieții. Liderii slujirii iubitoare sunt și mai rari. Dar, în toate cazurile, cei care servesc vor fi iubiți și amintiți atunci când cei care se agață de putere și privilegii vor fi uitați de mult”, a mai spus Arhiepiscopul de Canterbury.

În predica sa, Arhiepiscopul de Canterbury a spus că durerea din această zi - resimțită nu doar de familia regretatei regine, ci de întreaga națiune, de Commonwealth și de întreaga lume - provine „din viața ei abundentă și din serviciul ei plin de iubire, care acum nu mai este printre noi”. A mai spus că regina a fost „veselă, prezentă pentru atât de mulți, atingând o multitudine de vieți”.

„Ne rugăm în mod special pentru întreaga ei familie, care suferă ca orice familie la o înmormântare - inclusiv atâtea familii din întreaga lume care au pierdut pe cineva recent - dar în cazul acestei familii, în lumina reflectoarelor. Fie ca Dumnezeu să le vindece durerea, fie ca golul lăsat în viețile lor să fie marcat cu amintiri de bucurie și viață. Emisiunea Majestății Sale Defuncte din timpul închiderii perioadei Covid s-a încheiat cu: "Ne vom întâlni din nou", cuvinte de speranță dintr-un cântec al Verei Lynn. Speranța creștină înseamnă așteptarea certă a ceva ce nu s-a văzut încă. Hristos a înviat din morți și oferă viață tuturor, viață din belșug acum și viață cu Dumnezeu în veșnicie. Așa cum spune colindul de Crăciun „unde sufletele blânde îl vor primi, tot intră dragul de Hristos. Cu toții ne vom confrunta cu judecata milostivă a lui Dumnezeu: cu toții putem împărtăși speranța reginei care, în viață și în moarte, a inspirat conducerea ei slujitoare. Slujire în viață, speranță în moarte. Toți cei care urmează exemplul reginei și inspirația de încredere și credință în Dumnezeu, pot spune împreună cu ea: „Ne vom întâlni din nou”, a spus Preasfințitul Justin Welby.

Sicriul reginei a fost transferat în dric pentru a fi dus la Windsor. Sicriul fusese urcat pe afet şi purtat în procesiune în Londra, până la Arcul Wellington. Aici, a fost transferat într-un dric.

Dricul conduce, în aplauzele britanicilor, sicriul la Windsor, la Capela St Georges, pe Long Walk, o alee spectaculoasă care traversează domeniul până la castel.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.