Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Irineu a vorbit la hramul Mănăstirii 'Sfântul Nectarie' de la Ponor despre obţinerea 'pașaportului pentru eternitate

Basilica
Arhiepiscop Irineu Alba Iulia

Arhiepiscopul Irineu a vorbit luni la hramul Mănăstirii „Sfântul Nectarie” de la Ponor despre obţinerea „pașaportul pentru eternitate”.

„Viața aceasta nu trebuie înțeleasă și trăită ca o agreabilă strecurare printre ani și zile, ci ca o misiune de îndeplinit, ca o datorie de restituit Celui Ce pentru noi a murit și a înviat”, potrivit basilica.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Reprezentanții sindicaliștilor au ieșit de la discuții cu premierul Ludovic Orban: ce le-a PROMIS șeful Guvernului

„Noi nu suntem aici, pe pământ, ca să petrecem bine, să ne distrăm sau să ne facem de cap. Noi suntem aici ca să ne pregătim pașaportul pentru eternitate”.

„De aceea, deviza noastră de viață ar trebui să fie cuvintele Psalmistului David: «Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea» (Ps. 107:1)”, a afirmat ierarhul în predica rostită la Sfânta Liturghie.

Citește și: Florin Cîţu este mai mult decât OPTIMIST: Avem o revenire a economiei în V şi rata şomajului a scăzut

Aflată la o altitudine de peste 1300 m, Mănăstirea „Sfântul Nectarie” de la Ponor este situată în extravilanul comunei Ponor, în partea central-nordică a județului Alba, la o distanță de aproximativ 40 km de municipiul Aiud.

În anul 2002, au început lucrările pentru ridicarea locașului de închinare. Slujba de sfinţire a bisericii mănăstirii a fost oficiată în 27 iulie 2014 de Arhiepiscopul Irineu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.