Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Târgoviştei Nifon, după uciderea fetiței din Dâmbovița: 'Avem responsabilitatea de a le oferi copiilor protecție'

fetiță dâmbovița

Arhiepiscopul Târgoviştei a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe după moartea fetiței de 11 ani,din Dâmbovița. Acesta spune că toată lumea are responsabilitatea să le ofere copiilor protecția necesară, iar autoritățile trebuie să depună eforturi astfel încât asemenea fapte să nu se mai întâmple, anunță MEDIAFAX.

ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe după moartea fetiței de 11 ani din localitatea Gura Şuţii, județul Dâmbovița.

Acesta spune că toată lumea are responsabilitatea că le ofere copiilor protecția necesară, iar autoritățile trebuie să depună eforturi susținute pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă, astfel încât asemenea fapte să nu se mai întâmple.

„Am aflat, cu profundă tristețe de moartea violentă a tinerei Mihaela Adriana Feraru, din comuna Gura Șuții, din Arhiepiscopia Târgoviștei. Asasinarea acestei tinere reprezintă un caz de o gravitate extremă, mai cu seamă că, în ultima vreme am tot auzit, din mass-media, de astfel de cazuri, întreaga noastră comunitate fiind tulburată și mâhnită de aceste fapte strigătoare la cer”, spune ÎPS Nifon în mesajul de condoleanțe.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

Acesta mai spune că toată lumea are responsabilitatea să le ofere copiilor protecția necesară, iar autoritățile trebuie să depună eforturi susținute pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă, astfel încât asemenea fapte să nu se mai întâmple.

„Copiii reprezintă cea mai de preț comoară a Bisericii, națiunii și lumii noastre, dar aceste cuvinte nu trebuie să rămână simple lozinci, ci noi toți avem responsabilitatea de a le oferi, în primul rând, protecția necesară și dreptul la viață, pentru ca ei să ducă mai departe valorile lumii noastre. Autoritățile competente trebuie să depună eforturi susținute și credibile pentru a asigura un climat de ordine și de siguranță, pentru ca în comunitatea noastră astfel de fapte să nu se mai repete niciodată, deoarece fundamentul bunei dezvoltări a lumii noastre depinde în mod direct de asigurarea dreptului fundamental la existență și de protecția vieții umane”, se arată în mesajul arhiepiscopului Nifon.

Totodată, arhiepiscopul Târgoviștei își manifestă speranța că astfel de cazuri nu se vor mai repeta niciodată în țara noastră.

„Suntem alături de familia greu încercată, asigurându-o de întreaga noastră compasiune, tot sprijinul și solidaritatea noastră, cum altfel suntem alături față de întreaga comunitatea din Comuna Gura Șuții și ne manifestăm speranța că astfel de cazuri nu se vor mai repeta, niciodată, nicăieri, în țara noastră.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

Dumnezeu să o primească în lumina și iubirea Sa pe tânăra Mihaela Adriana, iar familiei să-i ofere, din belșug, balsamul milostivirii Sale!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, spune ÎPS Nifon în mesaj.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Un bărbat, cetățean olandez, este suspectat de uciderea fetiței.

Imagini cu mașina închiriată de cetățeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița. Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității.

Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Olandezul suspectat că a ucis fetița a plecat sâmbătă din România și este este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița.

Întrebată dacă se pregătește solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului, Camelia Matei a spus că decizia aparține procurorului de caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.