DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Arhiva Națională Bulgară de Film - Nouăzeci şi şapte de filme bulgare, accesibile prin European Film Gateway

filme, cinema, cinematograf

Arhiva Naţională Bulgară de Film (BNFA) şi-a extins prezenţa pe portalul online European Film Gateway cu încă 54 de filme, contribuţia sa ajungând astfel la 97 de filme de arhivă. Filmele nou adăugate îi poartă pe privitori într-o călătorie în timp în secolul XX, mai specific în perioada dintre anii 1917 şi 1977, conform BNFA.

În 2020, Arhiva de Film a început colaborarea cu platforma europeană de filme, ocazie cu care au fost oferite pe platformă 43 de filme.

Noile titluri adăugate de Arhiva Bulgară de Film reflectă realităţile secolului XX în lume şi în Bulgaria. Filmele artistice, producţiile de ştiri şi documentarele acoperă evenimente istorice precum şi detalii culturale şi privind stilul de viaţă.

Catalogul materialelor selectate s-a concentrat asupra variantei restaurate digital a producţiei "Love Is Folly" (Dragostea e o nebunie), care a marcat în 2021 împlinirea a 130 de ani de la naşterea lui Vassil Gendov, pionier al cinematografiei bulgare, conform Arhivei de Film.

Cei care doresc să se întoarcă în 1926 pot vedea "A Holiday Dream" (Un vis de vacanţă) în care sunt prezentate imagini de pe litoralul bulgar. Această peliculă a fost restaurată digital de către Arhiva de Film în cadrul Sezonului de Filme Clasice, o iniţiativă a Asociaţiei Cinematecilor Europene.

"To the Motherland" (Spre Patrie) al lui Boris Borozanov se adresează celor interesaţi de istorie şi documentare.

Arhiva de Film a fost înfiinţată în 1952. Are statutul unei instituţii culturale naţionale în cadrul Ministerului Culturii.

European Film Gateway (EFG) este un punct de acces la colecţiile digitale ale unui număr de 38 de arhive cinematografice europene, oferind acces gratuit la peste 53.000 de titluri de film şi peste 600.000 de imagini. EFG este corelat cu Europeana, portalul digital cultural european. Platforma oferă acces la sute de mii de filme documentare, postere, fotografii, programe şi documentare, printre altele, conform Agerpres.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.