Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările membre ale Tratatului Interamerican de Asistenţă Reciprocă au aprobat sancţiuni împotriva guvernului venezuelan condus de Nicolas Maduro

Stratfor
venezuela guyana suriname

Ţările membre ale Tratatului Interamerican de Asistenţă Reciprocă (TIAR), un pact regional de apărare, au aprobat marţi la Bogota sancţiuni împotriva guvernului venezuelan condus de Nicolas Maduro, care a replicat afirmând că sunt nişte "clovni", potrivit unor surse oficiale, transmite AFP preluat de agerpres.

O serie de sancţiuni economice şi de măsuri de restricţionare a deplasărilor în ţările membre ale TIAR au fost luate împotriva a 29 de persoane, printre care numărul doi venezuelean Diosdado Cabello, a anunţat Ministerul columbian de Externe într-un comunicat.

"Reuniunea TIAR este un eşec. A fost o reuniune de marionete, de clovni", a declarat la rândul său preşedintele venezuelean Nicolas Maduro într-un discurs televizat.

Aceste 29 de persoane nu vor mai putea deschide cont bancar în niciuna din ţările membre ale TIAR şi nu vor mai putea tranzita în aeroporturile din aceste ţări, potrivit listei acestor sancţiuni, publicată de Organizaţia Statelor Americane (OSA), depozitară a acordului TIAR.

Acest tratat reuneşte Argentina, Bahamas, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Panama, Paraguay, Peru, Republica Dominicană, Statele Unite, Trinidad şi Tobago, Uruguay şi Venezuela. Aceasta din urmă a fost reprezentată la reuniunea de la Bogota de un delegat al opozantului venezuelean Juan Guaido, recunoscut preşedinte de peste 50 de ţări.

Ţările membre ale TIAR au decis la sfârşitul lui septembrie, la solicitarea Statelor Unite, să activeze acest tratat regional pentru a acţiona "în comun" împotriva Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.