Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aristotel Căncescu, o mică victorie la ÎCCJ

Aristotel Cancescu

Judecatorii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie au decis eliberarea din arest a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, urmând ca acesta sa fie judecat în arest la domiciliu.

'În baza art.348 din Codul de procedura penala coroborat cu art.207, art.220 din Codul de procedura penala cu referire la art.242 alin.2 din Codul de procedura penala, înlocuieste masura arestului preventiv a inculpatului Cancescu Aristotel Adrian cu masura arestului la domiciliu. Dispune punerea în libertate a inculpatului Cancescu Aristotel Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 11/U din 24 octombrie 2014', se arata în decizia instantei, potrivit Agerpres.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Aristotel Cancescu se afla în arest preventiv din luna octombrie 2014, el fiind trimis în judecata pentru abuz în serviciu, luare de mita, spalare de bani, în forma continuata, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, obiectul dosarului îl reprezinta fapte desfasurate în perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Cancescu si a lui Radu Ispas, administrator public al judetului Brasov, care si-ar fi folosit functia publica pentru interesele proprii, ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL si ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casa, Ioan Pascu si Gabriel Bâgiu.

În dosar este judecat si deputatul Ion Dinita, acuzat de savârsirea infractiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infractiuni), dare de mita si spalare de bani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.