Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arma nucleară visată de Iosif Stalin a fost finalizată: Rusia produce primele focoase pentru torpila Poseidon (Reuters)

indyturk.com
poseidon submarin nuclear

Rusia a produs primele focoase nucleare pentru super torpilele autopropulsate Poseidon, care sunt dezvoltate pentru a fi utilizate pe submarinul nuclear Belgorod, anunță Reuters, care citează agenția TASS, scrie MEDIAFAX.

De la un mesaj sumbru de Anul Nou în care descria Occidentul ca fiind adevăratul inamic al Rusiei în războiul din Ucraina, președintele Vladimir Putin a trimis mai multe semnale că Rusia nu va da înapoi. El a expediat rachete hipersonice în Atlantic și și-a numit un general de top pentru a conduce războiul.

"Primele încărcături de muniție Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat", a declarat sursa citată de agenția de presă de stat TASS.

TASS a precizat că principalele componente ale Poseidon, inclusiv un reactor nuclear pentru a oferi torpilei propria sursă de energie, au fost finalizate cu succes. Echipajul submarinului nuclear Belgorod a finalizat, de asemenea, testele cu modele ale torpilei, a precizat TASS.

Ministerul Apărării din Rusia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Putin a anunțat pentru prima dată ceea ce va deveni cunoscut sub numele de Poseidon în 2018, spunând că este un tip nou de armă nucleară strategică, confirmând că va avea propria sursă de energie nucleară.

Există puține detalii confirmate despre Poseidon în domeniul public, dar arma este în esență o încrucișare între o torpilă și o dronă, și poate fi lansată de pe un submarin nuclear.

Poseidon își are rădăcinile în planurile sovietice din timpul lui Iosif Stalin pentru o torpilă nucleară care să poată devasta țărmurile Statelor Unite.

În discursul din 2018, Putin a spus că raza de acțiune a torpilei ar fi nelimitată și că aceasta ar putea opera la adâncimi extreme, la o viteză mai mare decât cea a oricărui submarin sau a altor torpile. "Sunt foarte puțin zgomotoase, au o manevrabilitate ridicată și sunt practic indestructibile pentru inamic. Nu există nicio armă care să le poată contracara în lumea de astăzi", a declarat Putin.

Poseidon va fi transportat de K-329 Belgorod, un submarin nuclear cu destinație specială care a fost construit de Șantierul Naval Sevmash.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.