Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armament de 'unică folosință'. Germania a trimis în Ucraina 14 obuziere autopropulsate, dar piesele de schimb lipsesc

spiegel.de
obuzier

14 obuziere autopropulsate germane au fost livrate Ucrainei, iar acum apar probleme. Potrivit informațiilor SPIEGEL, erorile de planificare în comandarea pieselor de schimb pun din ce în ce mai mult în pericol disponibilitatea operațională a obuzierelor autopropulsate germane din Ucraina, informează spiegel.de.

După livrarea unui număr total de 14 obuziere autopropulsate în anul 2000, Ministerul Federal al Apărării a neglijat să comande pachete extinse de piese de schimb la timp pentru a asigura întreținerea regulată a sistemelor de arme și, astfel, pentru a le menține operaționale.

Între timp, o mare parte din sistemele de artilerie furnizate de Germania au nevoie de reparații din cauza desfășurării intensive pe frontul din estul Ucrainei. În cercurile Bundeswehr s-a spus că ucrainenii trag în prezent aproximativ 300 de obuze pe zi, ceea ce uzează foarte mult sistemele de armament.

Șase obuziere germane au fost aduse recent în Lituania pentru revizie tehnică. Cu toate acestea, deoarece piesele de schimb necesare pentru obuziere nu erau disponibile nici în industrie, nici în Bundeswehr, tehnicienii au fost nevoiți să renunțe la unul dintre obuziere și să îl lase în Lituania pentru moment.

Lipsa pieselor de schimb nu este o surpriză. La sfârșitul verii, biroul de achiziții al Bundeswehr a solicitat deja, fără succes, ministerului să comande pachete extinse de piese de schimb pentru obuziere și lansatoarele multiple de rachete Mars II, deoarece materialul special avea termene de livrare lungi. Cu toate acestea, până în prezent, nu a venit nicio instrucțiune corespunzătoare din partea așa-numitului Stat Major Special Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.