Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armand Duplantis, învingător la Uppsala (Suedia), cu o săritură sub şase metri

https://www.golfdigest.com/story/armand-mondo-duplantis-pole-vault-record
duplantis

Suedezul Armand Duplantis, deţinătorul recordului mondial la săritura cu prăjina, s-a impus marţi seară în reuniunea atletică indoor de la Uppsala (Suedia), însă nu a reuşit să depăşească ştacheta înălţată la 6 metri, pentru al doilea concurs consecutiv, informează AFP, potrivit Agerpres.

Atletul scandinav, campionul olimpic şi mondial en titre, a câştigat duelul cu americanul KC Lightfood, încheind concursul cu sărituri de 5,92 m, însă Duplantis a terminat învingător datorită numărului mai mic de încercări.

Duplantis (24 de ani) a sărit din prima la 5,67 m, 5,82 şi apoi la 5,92 m, înainte de a eşua de trei ori la 6,02 m, în ciuda unor sărituri bune.

Săptămâna trecută, la Astana, în Kazahstan, cu ocazia revenirii sale în competiţie, Duplantis a trebuit să se mulţumească cu o săritură 5,80 m, cea mai slabă performanţă a sa la început de sezon din 2019 şi până acum.

Este pentru prima oară din mai 2021 când campionul suedez încheie două concursuri consecutive fără să depăşească bariera simbolică de 6 m.

Armand Duplantis este aşteptat la finele lunii februarie la Clermont-Ferrand (Franţa), pentru reuniunea "All Star Perche", organizată de bunul său prieten Renaud Lavillenie, iar apoi urmează să-şi încheie sezonul în sală cu Campionatele Mondiale de la Glasgow, la începutul lunii martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.