Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armand Duplantis şi Shelly-Ann Fraser-Pryce au pierdut etapa de la Bruxelles a circuitului atletic Diamond League

World Athletics
Diamond League

Suedezul Armand Duplantis, deţinătorul recordului mondial la săritura cu prăjina, şi sprintera jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce, campioana lumii la 100 m plat, au suferit primele lor înfrângeri de la debutul anului 2022, vineri seară, cu ocazia etapei de la Bruxelles a circuitului atletic Diamond League (Liga de Diamant).

Duplantis (22 ani) s-a clasat pe locul secund în capitala Belgiei, după ce a ratat de trei ori la 5,91 m. El a fost devansat de filipinezul Ernest John Obiena, care a reuşit să treacă din a treia încercare peste ştacheta înălţată la 5,91 m.

Înaintea acestei reuniuni, suedezul a avut un an perfect, cu 17 victorii în tot atâtea concursuri, 14 dintre ele câştigate cu sărituri de peste 6,00 m, scrie agerpres.ro.

De la începutul anului 2022, Armand Duplantis a îmbunătăţit de trei ori recordul mondial (6,19 m, 6,20 m şi apoi 6,21 m), cucerind totodată în cursul acestei veri medaliile de aur la Campionatele Mondiale şi la Campionatele Europene de atletism.

Shelly-Ann Fraser-Pryce, cvintuplă campioană mondială la 100 m plat, s-a înclinat pentru prima oară în cursa regină de la debutul acestui sezon. Ea a fost cronometrată în 10 sec 74/100, fiind devansată cu doar o sutime de secundă (10 sec 73/100) de compatrioata sa Shericka Jackson, pe pista stadionului Roi Baudouin din Bruxelles.

Ucraineanca Iaroslava Mahucih, vicecampioană mondială la Eugene (SUA), luna trecută, a reuşit cea mai bună performanţă mondială a sezonului la săritura în înălţime, cu 2,05 m. Ea a ratat apoi la 2,10 m, în tentativa de a doborî recordul mondial deţinut din anul 1987 de bulgăroaica Stefka Kostadinova (2,09 m).

Un alt proaspăt vicecampion al lumii, kenyanul Jacob Krop, a câştigat proba masculină de 5.000 m de la Bruxelles, în 12 min 45 sec 71/100, nou record personal şi cel mai bun timp din 2022 pe această distanţă.

O altă performanţă mondială a sezonului a fost stabilită vineri în proba feminină de aruncarea suliţei, câştigată de Kara Winger cu 68,11 m, nou record al Statelor Unite. De menţionat că sportiva americană, în vârstă de 36 de ani, se pregăteşte să se retragă din activitate la finalul acestui sezon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.