Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata a 14-a se dezintegrează! Bărbații din Transnistria fug peste graniță, în Ucraina, să nu fie recrutați de Tiraspol

stiri.md
soldati rusi Transnistria

Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că bărbații din Transnistria, care ar putea fi mobilizați, fug peste graniță în țara deja măcinată de război, Ucraina.

„Contingentul de forțe rusești existent în așa-numita Republică Moldovenească Nistreană, de fapt zona ocupată a Republicii Moldova, nu este suficient pentru acțiuni ofensive efective din direcția transnistreană până în Ucraina. Dar în ceea ce privește provocările, acestea sunt posibile. S-a spus în repetate rânduri, și nu este un secret, că răspunsul Ucrainei la astfel de provocări va exista și va fi decisiv”, a declarat Andrei Iusov, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Potrivit acestuia, autoritățile din Republica Moldova au avertizat separatiștii de la Tiraspol împotriva încălcărilor legii, prin urmare populația Transnistriei și militarii transnistreni cu cetățenie rusă sunt bine informați despre consecințe, scrie Ukrinform, conform defenseromania.

La întrebarea dacă militarii de pe teritoriul Transnistriei ştiu cum să acţioneze în cazul unui apel de la Kremlin de a începe provocări militare, Iusov a declarat că: „Ei ştiu ce li se cere să facă, de aceea potenţialii mobilizaţi astăzi părăsesc activ teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene ”.

Rusia creează tensiune în jurul Moldovei și a Transnistriei nerecunoscute internațional, în primul rând, pentru a distrage atenția de la războiul din Ucraina și, în al doilea rând, pentru a veni cu o „victorie” în fața poporului rus, se arăta într-o analiză a oficialilor ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.