Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata a desfășurat 1500 de soldați pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Twitter
coronavirus

Peste 1.500 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) potrivit Agerpres.

Potrivit ministerului, în intervalul 9 aprilie, ora 16,00 - 10 aprilie, ora 16,00, 1.529 de militari şi 332 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

De asemenea, militarii au participat la misiuni de patrulare şi de sprijinire a forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 281 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

Totodată, structurile logistice ale Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene, precum şi o echipă de specialişti din Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" au început producţia de viziere de protecţie pentru acoperirea nevoilor structurilor de forţe ce participă la efortul naţional împotriva răspândirii COVID-19, pe baza unor proiecte proprii. Acestea vor asigura protecţia personalului militar care acţionează în sprijinul autorităţilor centrale şi locale, menţionează MApN.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, militarii asigură paza a 84 de obiective situate în municipiul Bucureşti şi în 28 de judeţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.