Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata afgană a recucerit un oraş strategic din 'Provincia Macului'

Armata afgană a preluat din nou marţi controlul asupra oraşului Lashkar Gah, capitala Helmand, "provincia macului" din sudul ţării, după ce a primit întăriri, a doua zi după o nouă ofensivă a talibanilor la marginea localităţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Armata afgană a desfăşurat "200 de membri ai forţelor speciale şi 400 de oameni sprijiniţi de artilerie", a anunţat comandantul operaţiunilor speciale în Helmand, Abdul Jabar Qahraman.

Citeşte şi: Rusia îşi retrage avioanele de război din Belarus

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, Mohammad Radmanish, a declarat că "situaţia este normală în această dimineaţă la Lashkar Gah. Am respins inamicul în afara oraşului".

"Avem suficiente forţe desfăşurate la sol, în plus faţă de sprijinul forţelor noastre aeriene şi al NATO", a adăugat el.

Oraşul Lashkar Gah, cu aproximativ 200.000 de locuitori, este cu regularitate ţinta talibanilor care controlează mari părţi ale provinciei.

În timpul ultimei ofensive majore din august, mii de civili au fugit din oraş pentru a căuta refugiu, ajungând până la Kabul, abandonându-şi culturile şi casele.

Luni, insurgenţii talibani au lansat atacul cu un atentat cu maşină-capcană contra unei secţii de poliţie într-o suburbie din nordul oraşului, care a făcut cel puţin 15 morţi dintre care zece poliţişti.

Citeşte şi: Clinton vs Trump. Mesajele ASCUNSE transmise de cei doi candidaţi la Casa Albă

Helmand, provincie în sudul ţării unde se obţine 80% din producţia de opiu la nivel mondial, este un bastion al talibanilor care controlează câmpurile de mac.

Guvernul central nu a fost în măsură niciodată să-şi stabilească autoritatea asupra întregii provincii situate la frontiera cu Pakistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.