Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Belarusului și-a scos la exerciții forțele de reacție rapidă

bbc.co.uk
armata razboi militar

Armata belarusă a început miercuri o inspecție neanunțată a forțelor sale de reacție rapidă, planificând mișcarea unei cantități semnificative de echipamente militare, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Ministerul Apărării din Belarus pe canalul său Telegram.

„O inspecție surpriză a Forței de Reacție a început în Forțele Armate din Belarus, în timpul căreia unitățile și subunitățile militare vor trebui să lucreze la problemele de pregătire, defilare către zonele desemnate și îndeplinirea sarcinilor de antrenament de luptă”, se arată în comunicat.

Departamentul de apărare a menționat că „scopul inspecției este de a evalua pregătirea și capacitatea personalului de a răspunde rapid unei posibile situații de criză”.

Potrivit declarației, „unitățile și subunitățile militare vor opera în zone necunoscute într-un mediu în schimbare rapidă”.

Amenințarea cu rachete asupra infrastructurii militare și civile a Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne reală, a declarat miercuri Oleksandr Motuzyanyk, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei.

"Forțele armate ale Republicii Belarus consolidează anumite unități la granița bieloruso-ucraineană din regiunile Brest și Gomel. Pe viitor nu sunt excluse acțiuni demonstrative și provocatoare de-a lungul frontierei de stat cu Ucraina", a adăugat el.

Potrivit acestuia, amenințarea din Belarus nu a încetat niciodată.

"După cum știți, astăzi armata rusă folosește teritoriul Republicii Belarus ca o trambulină pentru atacul asupra Ucrainei. De fapt, datorită acestui fapt, unitățile ruse au putut să apară atât de repede în suburbiile capitalei", a subliniat Motuzyanyk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.