Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata canadiană se opune ferm torturii aplicată suspecţilor de terorism

Armata canadiană se opune ferm practicării torturii asupra prizonierilor, care contravine prevederilor Convenţiei de la Geneva, a subliniat joi comandantul forţelor canadiene desfăşurate în Irak împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit AFP, după cum relatează agerpres.

Această luare de poziţie intervine a doua zi după o nouă declaraţie a preşedintelui american Donald Trump în favoarea simulării înecului în timpul interogării prizonierilor.

Vezi și: Liviu Dragnea, PRIMUL ATAC la guvern pe tema OUG a grațierii: 'Nu am înțeles ce vor să facă'

Armatele canadiene şi americane sunt foarte integrate, atât în supravegherea Americii de Nord, cât şi în schimbul de informaţii şi conducerea operaţiunilor militare comune.

"Tortura contravine codului de conduită al forţelor armate canadiene', a insistat la o întâlnire cu presa generalul Shane Brennan, comandantul contingentului canadian desfăşurat în Irak, care cuprinde avioane de supraveghere şi circa 200 de membri ai forţelor speciale.

Reamintind că tortura este "contrară Convenţiei de la Geneva" asupra prizonierilor de război şi împotriva "convingerilor noastre", el a explicat că "soldaţii canadieni sunt antrenaţi să nu participe la nicio formă de tortură".

În pofida opiniei sale favorabile torturii, preşedintele Trump a menţionat că se va întâlni cu ministrul apărării şi cu şeful CIA pentru a discuta dacă tortura trebuie restabilită la interogatorii.

Pentagonul a subliniat joi că generalul James Mattis, noul ministru al apărării, s-a pronunţat în favoarea menţinerii regulilor americane actuale pentru interogarea prizonierilor. Acestea interzic utilizarea torturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.