Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata chineză, ULTRAsofisticată. Avionul invizibil este vârf de lance - FOTO

China dispune de acum de primul său avion de luptă stealth, a anunţat televiziunea de stat, un aparat simbol al recuperării militare a Beijingului asupra armatelor occidentale, relatează AFP, potrivit agerpres.

"J-20 şi alte noi arme de înalt nivel intră în serviciul activ al forţelor aeriene", a indicat joi seara canalul de televiziune militar CCTV. Televiziunea nu a invocat decât pe scurt aparatul, arătând imagini de avioane trecând deasupra norilor şi a unui deşert.

Elicopter PRĂBUŞIT în Istanbul. Oameni de afaceri ruşi se aflau la bord. NU sunt supravieţuitori

Beijingul a prezentat J-20 în noiembrie în cadrul salonului aerian din sudul Chinei, dar aceasta este prima dată când utilizarea acestui aparat de zbor de către armată este confirmată de mass-media de stat.

Echipat cu rachete cu rază lungă de acţiune, avionul, conceput să se sustragă radarelor, reprezintă un progres pentru capacitatea de proiecţie a forţei aeriene chineze.

content-image

China este angajată într-un proces de modernizare a armatei sale. Ea intenţionează să-şi protejeze mai bine graniţele terestre, dar de asemenea îşi revendică suveranitatea asupra unor zone în Marea Chinei de Sud. Insulele şi recifele din această zonă vastă maritimă sunt disputate între ţările riverane.

Pe fondul tensiunilor din regiune, SUA şi Japonia desfăşoară manevre militare în Marea Chinei de Est

China continuă să se înarmeze mai repede decât alte ţări, fiind pe punctul să se orienteze în unele domenii "spre o cvasiparitate cu Occidentul", a estimat luna trecută Institutul internaţional pentru studii strategice (IISS).

Beijingul a anunţat săptămâna trecută o creştere a cheltuielilor militare cu 7% în 2017, la 1.040 miliarde de yuani (143 miliarde euro). Potrivit Bloomberg, aceasta este cea mai mică creştere procentuală din 1991.

Bugetul armatei chineze este al doilea pe plan mondial, dar mult în urma SUA (575 miliarde de euro), potrivit datelor IISS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.