Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul tensiunilor din regiune, SUA şi Japonia desfăşoară manevre militare în Marea Chinei de Est

Forţa de autoapărare maritimă japoneză şi marina americană desfăşoară vineri exerciţii navale comune în Marea Chinei de Est, într-un context de afirmare tot mai accentuată a Chinei în regiune, relatează agenţiile de presă Belga şi Kyodo, conform agerpres.

Exerciţiile, care au început marţi şi se încheie vineri, implică distrugătoare ale marinei japoneze şi un grup de nave americane care însoţesc portavionul cu propulsie nucleară Carl Vinson, a indicat Kyodo, citând o sursă anonimă din guvernul japonez.

ATAC ARMAT în Elveția: Poliția este în STARE DE ALERTĂ - FOTO

Tensiunile rămân ridicate în Marea Chinei de Est, unde Beijingul a trimis în mod repetat nave în apele japoneze din apropierea Senkaku, insule nelocuite controlate de Japonia, dar revendicate de China, care le numeşte Diaoyu.

Potrivit Kyodo, implicarea rară a unui portavion american în exerciţiile din Marea Chinei de Est demonstrează un mesaj clar trimis Chinei, precum şi Coreii de Nord, care a efectuat în ultimul timp o serie de tiruri interzise cu rachete balistice.

Secretarul general al cabinetului de miniştri nipon, Yoshihide Suga, a refuzat să confirme vineri dacă exerciţii comune nipono-americane sunt în curs de desfăşurare în Marea Chinei de Est.

Manevrele comune, conform sursei Kyodo, includ exerciţii tactice şi de comunicaţii, desfăşurându-se cu implicarea grupului naval constituit în jurul portavionului Carl Vinson, care participă şi la un exerciţiu comun în curs de desfăşurare între Statele Unite şi Coreea de Sud. Prevăzute pentru două luni, aceste manevrele terestre Foal Eagle, ce au debutat la începutul lunii, implică forţe terestre, aeriene şi maritime.

Veste proastă pentru Marine Le Pen. Francezii nu vor să renunţe la moneda Euro

În decembrie trecut, China şi-a trimis primul său portavion Liaoning în strâmtoarea Miyako, între insulele Okinawa şi Miyako, în sud-vestul Japoniei. Avioane de luptă chineze şi bombardiere au traversat această strâmtoare săptămâna trecută ca parte a unui exerciţiu, aminteşte în acest context Kyodo.

Luni, Coreea de Nord a lansat aproape simultan patru rachete balistice în direcţia Japoniei, dintre care trei au căzut în Marea Japoniei la o distanţă de 200 de km de ţărm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.