Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Coreei de Nord este pregătită să intre în zona demilitarizată. Sudul spune că monitorizează situaţia împreună cu SUA

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Armata Coreei de Nord a avertizat că este pregătită să intre în zona demilitarizată care o separă de Sud, iar Seulul a transmis că lucrează împreună cu Statele Unite pentru a monitoriza situaţia, scrie BBC.

Ameninţarea este, parţial, un răspuns la propaganda trimisă din Sud de grupuri de dezertori, potrivit news.ro.

Citește și: Accident GRAV în Vrancea - a fost activat planul ROȘU de intervenție: 11 autospeciale au fost trimise la fața locului

În weekend, Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a spus că a ordonat armatei să se pregătească pentru acest pas, iar acum reprezentanţii acesteia spun că totul e pregătit pentru „a transforma linia frontului într-o fortăreaţă şi a creşte vigilenţa militară”.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut de mai multă vreme şi din cauza unor manifeste trimite pste granită, de obicei, cu baloane.

Citește și: Actrița Carmen Tănase: Lucrurile sunt foarte ciudate. Urmează ceva foarte rău, a fost o repetiție generală

Marţi, Armata nord-coreeană a spus că studiază „un plan de acţiune” pentru a se muta „în zone care au fost demilitarizate”. Statul Major a transmis că este în „alertă maximă” şi gata să implementeze „rapid şi în detaliu” orice decizie a Guvernului.

Ministerul sud-coreean al Apărării a răspuns marţi noilor ameninţări spunând că lucrează cu SUA pentru a monitoriza mişcările militare ale Nordului.

Citește și: Dezbateri aprinse în Senat: se acordă bani farmaciilor și cabinetelor medicale

Nordul şi Sudul sunt separate de aşa-numita zonă demilitarizată (DMZ), o zonă tampon de-a lungul graniţei care separă cele două ţări de la Războiul Coreean din anii 1950.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.