Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Armata' avocaților lui Dincă: președintele Uniunii Barourilor din România a explicat fenomenul

avocati

Președintele Uniunii Barourilor din România, Traian Briciu, a explicat joi la Antena 3 cum poate ajunge un suspect sa aiba mai multi avocati din oficiu, pe marginea informatiilor ca Gheorghe Dinca are 5-6 avocati din oficiu.

„In principiu, un inculpat beneficiaza de un avocat din oficiu. Insa pe parcursul unei proceduri e posibil sa intervina schimbari in ce priveste persoana avocatului si sa existe mai multi avocati din oficiu, e adevarat ca nu concomitent, ci prin desemnari succesive. De exemplu un avocat e desemnat din oificiu si sa zicem ca nu se poate prezenta si nu presteaza mai departe, in cazul acesta organul judiciar trebuie sa trimita adresă Baroului pentru desemnarea unui alt avocat. Deci este posibil (sa fie mai multi avocati din oficiu, n.red.) dar nu concomitent”, a zis președintele Uniunii Barourilor.

El a explicat ca e greu de spus ca ar putea sa fie o strategie a lui Dinca pentru ca cererile trec prin filtrul organelor judiciare.

„Acesti avocati din oficiu desemnati de barouri nu pot fi desemnati decat la cererea organului judiciar, e text clar, indiscutabil, in regulamentul privind sistemul de asistenta judiciara. Doar la cererea expresa si motivata a organului judiciar”, a zis Traian Briciu.

Citește și: ANALIZĂ - PSD are 44,3% din mandate în Parlament, înaintea sesiunii extraordinare. Majoritatea guvernamentală atârnă de un fir de ață .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.