Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata de idioţi utili a lui Vladimir Putin

putin

Evenimentul Zilei:

Lenin i-a numit „idioţi utili” pe intelectualii occidentali care, fără să fie cointeresaţi direct de comuniştii ruşi, făceau apologia bolşevismului, participând, astfel, la planurile revoluţionare măreţe ale comuniştilor şi susţinând un sistem monstruos care ajunsese, mai târziu, să comită cele mai oribile crime împotriva umanităţii.Nu ştim dacă Putin îi vede la fel ca Lenin pe extremiştii naţionalişti pe care îi susţine prin Europa, dar e aproape cert că ei sunt foarte utili într-un plan criminal. Acelaşi plan care a provocat atât de multă vărsare de sânge în Ucraina.Când a decis să provoace panică de Ziua Naţională a României, pe traseul paradei militare, Beke Istvan Attila a avut în cap aceleaşi motive pentru care s-a înscris, de la bun început, în organizaţia extremistă „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”.Îndopat cu aberaţii şovine, Beke Istvan Attila era convins că face ceva important pentru maghiarime, pentru Ungaria Mare, pentru istorie. Din acelaşi motiv, anul trecut, a pus steaguri negre prin oraş, tot la 1 Decembrie... Noi informaţii publicate în Republica Moldova argumentează şi mai bine rolul pe care Moscova îl joacă în tentativele de destabilizare a țărilor din fostul lagăr comunist, folosind idioţii utili la care au lipici sentimentele naţionalist- şovine. În Republica Moldova, descopera.md a publicat o analiză excelentă în care arată că „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM) este înfrăţită cu o organizaţie rusofilă şi antiromână: „Mişcarea Naţional-Democrată” (MND). În ambele organizaţii sunt atraşi tineri uşor de înflăcărat şi împinşi spre extremism. Ambele organizaţii îşi alimentează adepţii cu ideea imbecilă a refacerii unor structuri statale din Evul Mediu.Cei care se lasă atraşi, trup şi suflet, în aceste organizaţii reprezintă armata de idioţi utili cu care Putin caută să-şi pună în aplicare planul pervers de destabilizare a fostelor ţări comuniste. Efectele pot fi foarte sângeroase, după cum ne arată exemplul concret al Ucrainei.

RFI:

La trei săptămâni după atacurile teroriste din 13 noiembrie care au îndoliat Parisul, Frontul Naţional, partidul extremei drepte franceze, a înregistrat un scor istoric la primul tur al regionalelor. In ce măsură partidul condus de familia Le Pen a profitat de emoţia provocată de atacurile teroriste? In nouă luni de zile, de la ultimele alegeri – departamentale – încoace, Frontul naţional a câştigat trei procente. Trei puncte pe plan naţional e mult. Cert, cum o remarcă şi colegii de la France 24, « extrema dreaptă prosperă în Franţa de trei decenii şi fără ajutorul organizaţiei stat islamic. Somajul, dezindustrializarea, globalizarea, delincvenţa sunt tot atâtea teme care au « băgat” frica în francezi şi au făcut succesul Frontului naţional ». Si totuşi un salt de trei puncte – care pot fi esenţiale la turul doi de duminica viitoare când Frontul naţional poate cuceri două-trei dintre cele mai populate regiuni ale Franţei – are poate şi o altă explicaţie. « E greu de spus dacă teroriştii din 13 noiembrie au lovit conştient în scopul de a destabiliza democraţia franceză. Totodată însă putem remarca că mişcarea extremistă este cea mai « pe placul » organizaţiei stat islamic în măsura în care se opune categoric bombardamentelor din Siria » remarcă acelaşi comentator de la France 24. Cu alte cuvinte, « nu e exagerat de spus că atacurile fără precedent din 13 noiembrie combinate cu teama de a nu fi « invadaţi » de un val de refugiaţi sirieni – printre care s-ar putea ascunde, nu-i aşa, şi nişte terorişti – au deplasat 2-3 procente din electorat de la dreapta spre extrema dreaptă ».

Ziarul Financiar:

Luni de zile managerii marilor grupuri petroliere, traderii şi observatorii şi-au pus problema cât de jos va ajunge preţul petrolului. Acum marea întrebare este cât timp va rămâne preţul la cote reduse. După decizia ţărilor OPEC de a continua să pompeze petrol pe o piaţă deja la limita înecului pentru a scoate din joc SUA şi Rusia, cei care prognozau că preţurile vor rămâne jos mult timp estimează acum că preţurile vor rămâne mici şi mai mult timp. Iar în joc va intra un fost concurent de categorie grea, însetat de venituri şi de cotă de piaţă, până acum ţinut pe tuşă de sancţiunile internaţionale: Iranul. Petrolul ieftin înseamnă combustibil ieftin şi putere de cumpărare mai mare în ţările dezvoltate şi chinuri financiare pentru companiile producă­toa­re şi economiile dependente de exportul de ţiţei şi gaze naturale. Patrick Pouyanne, CEO-ul Total, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, crede că este puţin probabil ca preţurile să îşi revină anul viitor. Cotaţia ţiţeiului Brent, extras din Marea Nordului, este sub 43 de dolari barilul, după un plonjon de peste 60% început în vara acestui an. Pentrolul extras în SUA se tranzacţionează sub 40 de dolari pe baril, scrie BBC. Preţurile petrolului american nu au mai fost niciodată atât de reduse în ultimii 10 ani. Patrick Pouyanne spune că „nu anticipează ca preţurile să-şi revină în 2016“. Din contră, afirmă el, oferta va creşte mai rapid decât cererea anul viitor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.