Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata din Myanmar lansează noi acuzaţii de corupţie împotriva lui Aung San Suu Kyi

DW
Aung San Suu Kyi

Junta aflată la putere în Myanmar o acuză pe Aung San Suu Kyi de noi fapte de corupţie, dând asigurări că ea a primit mită în valoare de 550.000 de dolari de la un om de afaceri, a anunţat televiziunea publică birmană, citată joi de AFP, potrivit AGERPRES.

Miercuri seară, postul MRTV a difuzat un video în care un dezvoltator imobiliar mărturisea că a virat această sumă în mai multe rate între 2018 şi 2020. ''După această mărturisire, autorităţile au detectat că Aung San Suu Kyi se face vinovată de corupţie şi se pregătesc să o pună sub acuzare'', a relatat MRTV.

Aceste noi acuzaţii sunt ''nefondate şi absurde'', a reacţionat joi avocatul fostei lidere de facto a guvernului birman, ţinută într-un loc secret de armată. Clienta mea ''poate a făcut greşeli, dar a corupe oamenii nu este în natura sa. Majoritatea birmanilor nu cred'' aceste noi acuzaţii, a spus avocatul.

Citește și: Medicul Adina Alberts este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor, după ce a publicat schema de tratament împotriva Covid-19

Arestată în timpul unei lovituri de stat la 1 februarie, fosta lideră în vârstă de 75 de ani a fost deja inculpată de patru ori, pentru import ilegal de aparatură audio, nerespectarea restricţiilor legate de coronavirus, încălcarea unei legi privind telecomunicaţiile şi incitare la încălcarea ordinii publice.

Săptămâna trecută, armata a anunţat lansarea unei anchete pentru corupţie, acuzând-o într-o primă fază pe Aung San Suu Kyi că a primit ilegal 600.000 de dolari, iar ulterior 11 kilograme de aur.

Dacă laureata Premiului Nobel pentru Pace în 1991 este găsită vinovată de faptele care îi sunt imputate, ea riscă o pedeapsă de mulţi ani de închisoare şi ar putea fi exclusă din viaţa politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.