DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Medicul Adina Alberts este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor, după ce a publicat schema de tratament împotriva Covid-19

Facebook
Adina Alberts

Medicul Adina Alberts a postat un mesaj, pe pagina personală de Facebook, prin care a explicat care sunt drepturile pacienților Covid-19 și i-a învățat pe aceștia ce trebuie să le solicite medicilor în spitale. Ca urmare a acestei postări, Adina Alberts a fost reclamată la Colegiul Medicilor, iar împotriva acesteia va începe o cercetare disciplinară.

Citește și: Decizie cu parfum de război economic: `scandalul AstraZeneca` aruncă Pfizer în față. Cine câștigă, cine pierde

UPDATE: Replica Adinei Alberts, după ce a fost reclamată la Colegiul Medicilor:

”Astăzi, în jurul orei 13:50, telefonul a început să sune insistent. Era presa de prin toate părțile care dorea un punct de vedere vizavi de știrea apărută pe “știri pe surse" cum că sunt anchetată disciplinar de Colegiul Medicilor.

Am cerut un răgaz pentru că nu știam despre ce este vorba. Și am sunat la Colegiul Medicilor.

Dragii mei, știrea acesta este mai degrabă o "non știre". Orice nebun poate face reclamație/plângere/sesizare împotriva oricui, oriunde.

Lăsând la o parte această declarație general valabilă, în cazul de față, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul că eu am postat pe facebook o schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord. Am făcut acest lucru pentru ca orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie, să știe ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esențială în evoluția acestei boli.

Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligația legală să înregistreze orice reclamație și să inițieze cercetări.

De astfel nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză. Știți, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională!

Anul trecut a trebuit să dau explicații despre o postare în care criticam aspru niște articole din draftul de Lege a Carantinării care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. Evident că am și eu dreptul contituțional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca și dvs, și ca oricare alt cetățean al acestei țări! Și bine am făcut, acele articole amendate și de mine, pe lângă mulți alții, au fost eliminate din varianta finală a Legii.”.

Știrea inițială

”Dragii mei, sunteți internați în Spitale cu Covid, cereți medicilor să vă spună schema de tratament pe care v-o administrează. Au obligația să vă informeze! Am informații că sunt mulți pacienți tratați aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale, scumpe, fără indicației în Covid, iar complicațiile își fac apariția. Nu acceptați Kaletra pentru tratarea Covidului. AVEȚI ACEST DREPT, conform art 18 și 19 din Legea 46 din 2003. Acționați până nu e prea târziu!

Aveți părinți sau rude apropiate internate în spitale în stadii medii/grave de Covid, cereți-le acestora, cât mai puteți, acordul în SCRIS consemnat și în fișa de internate, ca să puteți avea acces la informații despre schema de tratament aplicată. Asta pentru situația de nedorit dar posibilă în care lucrurile se complică și pacientul devine inconștient. Cereți să verificați cu ochii dvs, fișa de tratament a rudei dvs, pe baza împuternicirii primite, conform art 22 și a art 24 pct 2), din Legea 46 din 2003.
Iar dacă nimic nu mai funcționează, cereți medicilor să le dea Ivermectină! Dacă refuză, cereți-le din nou! Și dacă totuși refuză cu vehemență, scrieți-mi mie în privat! Aveți grijă ca să aveți dovezi că acești medici au refuzat să încerce ORICE ca să vă salveze persoana apropiată.
Și mai important decât orice, nu mergeți la spital dacă nu este musai... Aplicați, din primul moment, schema completă de tratament, imediat ce aveți suspiciunea că ați avea COVID. NU PIERDEȚI NICIO ZI!
Tratamentul corect anti Covid ar trebui să cuprindă:
1. Azitromicina cp 500 mg, 1 cp pe zi, sau Doxiciclina cp 100 mg, 1 cp la 12 ore, 5 zile.
2. Aspenter sau Eliquis sau alt antiagregant plachetar/anticoagulant
3. Paracetamol/Nurofen în funcție de simptomatologie, dureri/ febră
4. Protecție gastrică, Famotidina/ Omeprazol/Controloc-Pantoprazol
5. Probiotice
6. Vit C, D3, Zinc. Unii medici dau și Complex de vitamine B
7. Quercetină cp 500 mg, 1 cp la 12 ore, 10 zile.
8. Stodal, Oscilococcinum, Cimbrișor capsule, Tinctura de coacăz negru pentru prevenirea afectării pulmonare, extrem de eficiente.
9. Ivermectina, 0,2 mg/kgcorp pe zi, 5 zile la rând... deocamdată puțini au acces la aceasta.
10. Corticoterapie orală, Dexametazonă sau Medrol în cazuri cu simptomatologie importantă.”, scrie Adina Alberts.
Mai jos redăm plângerea depusă împotriva medicului Adina Alberts:
content-image

 

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.