Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata din Sudan anunţă formarea 'iminentă' a unui guvern

AFP
sudan

Armata sudaneză a anunţat joi formarea ''iminentă'' a unui guvern, la zece zile după lovitura de stat organizată de generalul Abdel Fattah al-Burhan şi condamnată de comunitatea internaţională, relatează agenţia France Presse.

Burhan, care conduce de facto ţara începând din 2019, a dizolvat guvernul pe 25 octombrie, a arestat liderii civili şi a declarat stare de urgenţă în ţară.

De atunci Sudanul este prins între militarii intransigenţi şi manifestanţii anti-puci. Comunitatea internaţională a lansat un apel la dialog şi a cerut revenirea la puterea civilă.

Citește și: Lovitură de stat în Sudan - Cel puți 7 manifestanți au fost uciși de la începutul protestelor

''Formarea unui guvern este iminentă'', a afirmat Taher Abou Haga, consilier al generalului Burhan, citat de televiziunea de stat sudaneză.

După lovitura de stat, sudanezii au ieşit masiv pe străzi pentru a-şi exprima nemulţumirea, dar reacţia forţelor de ordine a fost violentă, cel puţin 12 persoane decedând şi alte câteva sute fiind rănite, potrivit unui comitet al medicilor prodemocraţie, potrivit Agerpres.ro.

Duminică, premierul înlăturat de la putere Abdallah Hamdok, aflat sub supravegherea militarilor într-un loc necunoscut, a cerut repunerea în drepturi a guvernului său.

Citește și: Banca Mondială intervine direct în Sudan și taie fondurile prin care armata își finanța lovitura de stat

La rândul lor, diplomaţi, oameni de afaceri, profesori şi jurnalişti încearcă să joace rolul de mediatori, însă fără mare succes până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.