Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata și poliția din Austria fac exerciții ce prevăd respingerea unor grupuri de migranți la Spielfeld, la granița cu Slovenia

armata austria

Sute de poliţişti şi militari austrieci participă marţi la un exerciţiu ce prevede respingerea unor mari grupuri de migranţi la graniţa cu Slovenia, în contextul presiunilor făcute de guvernul de la Viena în favoarea unor politici europene mai dure împotriva migraţiei, transmite dpa, informează Agerpres.

'Un stat îşi pierde credibilitatea dacă nu îşi poate proteja eficient frontierele atunci când este nevoie', a declarat ministrul de interne Herbert Kickl în oraşul Spielfeld, în sudul ţării, unde are loc exerciţiul.

În 2015, la apogeul crizei refugiaţilor, autorităţile austriece s-au văzut incapabile să ţină sub control miile de solicitanţi de azil care intrau zilnic în ţară pe la graniţa cu Slovenia.

Austria a declarat că frontierele de-a lungul rutelor principale de migraţie din Europa ar putea fi închise una după alta dacă ministrul german de interne Horst Seehofer îşi va pune în aplicare planul de respingere a unora dintre solicitanţii de azil la graniţa germano-austriacă.

Vezi și: Angela Merkel consideră că nu se va găsi o soluție privind azilul pentru refugiați la Consiliul Europei din 28-29 iunie

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, a declarat pentru tabloidul german Bild că exerciţiul, la care iau parte 500 de poliţişti şi 200 de militari, se desfăşoară din cauza 'evoluţiilor actuale de pe ruta balcanică de migraţie'.

Coaliţia de guvernare de la Viena a avertizat în legătură cu un nou val de migraţie pe această rută, care leagă Turcia de Europa occidentală.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, în pofida unei creşteri în ultimul an a numărului de migranţi care au tranzitat ruta balcanică, cifra totală rămâne mult inferioară celei înregistrate în timpul crizei refugiaţilor, în 2015 şi la începutul lui 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.