Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata intervine în Slovacia pentru a limita contaminările cu SARS-COV-2

La Stampa
italia armata

Slovacia a anunţat vineri că a cerut ajutorul armatei pentru a putea opri răspândirea contaminărilor cu noul tip de coronavirus, în condiţiile în care autorităţile sanitare ale ţării sunt solicitate la maxim, informează dpa.

Ministrul slovac al sănătăţii Marek Krajci a declarat vineri că soldaţii vor ajuta la testările pentru coronavirus, la anchetele epidemiologice, precum şi la alte sarcini de rutină în spitale.

Numărul de contaminări creşte rapid în Slovacia, în pofida faptului că această ţară a decretat stare de urgenţă de la 1 octombrie.

Ministerul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a anunţat că circa 1.500 de soldaţi vor fi făcuţi disponibili pentru aceste sarcini.

Premierul Slovaciei, Igor Matovic, a declarat că nu exclude posibilitatea ca regiuni întregi să fie plasate în carantină, în caz de necesitate.

Chiar dacă Slovacia a fost una dintre ţările Europei cel mai puţin afectate în primul val al pandemiei cu noul tip de coronavirus, de la mijlocul lui septembrie ea înregistrează recorduri zilnice în ceea ce priveşte numărul de infectări.

Vineri, Slovacia a înregistrat peste 1.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore, pentru a doua zi consecutiv. De asemenea, până în prezent 57 de oameni au murit de COVID-19, ceea ce este puţin pentru o populaţie de 5,4 milioane, însă Slovacia include aici doar morţile care nu au avut şi altă cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.