Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană a reţinut un agent de rang înalt al Hamas

Shin Bet
shin beth

Armata israeliană a reținut un agent de rang înalt al grupării palestiniene Hamas, presupus implicat în răpirea și uciderea a trei băieți în 2014, în timpul operațiunii sale în curs de desfășurare la Spitalul Al-Shifa din oraşul Gaza, a anunțat armata israeliană, relatează CNN citat de Rador Radio România.

Forțele israeliene (IDF) au declarat că, împreună cu Agenția israeliană de securitate, l-au arestat pe Mahmoud Qawasmeh, despre care se presupune că ar fi un planificator și finanțator al infrastructurii care a efectuat răpirea și uciderea băieților.

În 2014, liceenii Naftali Frankel, Gil-ad Shaar și Eyal Yifrah au fost răpiți în zona Gush Etzion din Cisiordania ocupată, în timp ce încercau să facă autostopul pentru a ajunge acasă. Qawasmeh fusese deportată în Fâșia Gaza ca parte a unui schimb din 2011, în cadrul căruia sute de prizonieri palestinieni au fost eliberați în schimbul eliberării unui soldat israelian, Gilad Shalit, care fusese răpit de Hamas și dus în Gaza în 2006.

IDF a declarat că Qawasmeh a fost implicat în "conducerea activităților teroriste ale Hamas" în Cisiordania, "inclusiv o serie de atacuri teroriste cu împușcături efectuate în ultimii ani".

De asemenea, IDF a publicat noi înregistrări video cu operațiunile sale din jurul Al-Shifa. Acesta a declarat că au fost localizate arme și au fost reținuți aproximativ 350 de suspecți în timpul raidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.