Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană a spart uşa sigilată de la capătul unui tunel Hamas aflat sub spitalul Al-Shifa: ce se acundea dincolo de aceasta

Reuters
usa tunel hamas

Armata israeliană a anunţat că a spart uşa sigilată de la capătul unui presupus tunel Hamas aflat sub spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza, informează dpa, citat de Agerpres.

Armata a publicat marţi seara două imagini pe platforma de socializare X, numită anterior Twitter, arătând uşa deschisă a unui tunel. Ce se află exact în spatele uşii este neclar deocamdată.

"Chiar prin această uşă, sub spitalul Al-Shifa, sunt tunelurile teroriştilor Hamas. Iată DOVADA că terorismul Hamas supurează sub spitale", au spus forţele de apărare israeliene în postarea de pe X. Cu toate acestea, fotografiile au fost publicate fără context şi nu au putut fi verificate în mod independent.

content-image

Armata suspectează existenţa unui centru de comandă Hamas sub cel mai mare spital din Fâşia Gaza. Au fost suspectate şi clădiri din vecinătatea spitalului.

Potrivit armatei, un puţ descoperit în urmă cu câteva zile pe terenul spitalului a condus la un tunel la capătul căruia se afla o "uşă antiexplozie" după 55 de metri.

Israelul spune că tunelul duce la o reţea de tuneluri şi buncăre Hamas.

În pofida criticilor internaţionale, soldaţii israelieni sunt angajaţi în operaţiuni de luptă în şi în jurul spitalului Al-Shifa de zile întregi.

Israelul acuză Hamas că a folosit abuziv spitalul în "scopuri teroriste", acuzaţie negată de Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.