Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană a ucis un băiat palestinian în Cisiordania

black news
israel politie

Forțele israeliene au ucis un adolescent palestinian duminică în Cisiordania ocupată, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății, armata declarând că a fost atacată în timpul unui raid.

Ministerul a anunțat că Qusai Radwan Waked, în vârstă de 14 ani, a murit "ca urmare a faptului că a fost grav rănit în abdomen de focuri de armă din partea ocupantului (Israel)" în Jenin, un oraș din nordul Cisiordaniei de Vest, relatează AFP.

Armata a declarat că asupra forțelor israeliene s-a tras în timp ce încercau să aresteze un presupus militant palestinian.

Un fotograf AFP a văzut corpul adolescentului înfășurat într-un cearșaf și transportat pe o targă.

Crima are loc în timp ce violențele se intensifică în Cisiordania, care este ocupată de Israel din 1967, de la Războiul de Șase Zile.

În acest an au fost înregistrate 46 de victime palestiniene, inclusiv atacatori, militanți și civili, potrivit unui bilanț realizat de AFP pe baza declarațiilor oficiale.

Nouă civili israelieni și un ucrainean au fost uciși în aceeași perioadă, scrie mediafax.ro.

În același timp, în nordul Cisiordaniei, palestinienii s-au adunat duminică pentru funeraliile unui bărbat de 27 de ani împușcat mortal, cel mai probabil de un colonist israelian. Mithkal Suleiman Rayyan a fost împușcat în cap sâmbătă în apropiere de satul Qarawat Bani Hassan, unde armata a raportat "ciocniri puternice între zeci de palestinieni și civili israelieni".

Ultimul raid efectuat de forțele israeliene în Jenin a dus la arestarea lui Jebril Zubeidi, despre care armata a declarat că este acuzat de "activitate teroristă împotriva forțelor de securitate și de planificarea unor atacuri".

Viceguvernatorul orașului, Kamal Abu al-Rub, a declarat că Jebril Zubeidi este fratele lui Zakaria Zubeidi, încarcerat, care a condus aripa armată a mișcării Fatah a președintelui palestinian Mahmud Abbas.

Zakaria Zubeidi a fost presupusul creier al unei evadări îndrăznețe din închisoare în 2021, în care el și cinci colegi palestinieni au evadat dintr-o instituție de înaltă securitate din nordul Israelului înainte de a fi recapturați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.