Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană anunță că va deschide un alt front: Va intra în acţiune foarte curând

themedialine.org
hezbollah israel liban

Armata israeliană anunță că va deschide un alt front: Va intra în acţiune foarte curând

Armata israeliană "va intra în acţiune foarte curând" în nordul ţării, la graniţa cu Libanul, unde au loc zilnic schimburi de focuri cu Hezbollah, a declarat luni ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul israelian i-a informat pe militarii staţionaţi în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza că vor părăsi zona pentru a ajunge în nordul ţării.

"Vor intra în acţiune în curând (...) aşa că forţele din nord sunt întărite", a mai spus Yoav Gallant, adăugând că rezerviştii îşi vor părăsi poziţiile pentru a se pregăti pentru aceste operaţiuni viitoare.

Probabilitatea unui război "în următoarele luni" în nordul ţării este în prezent "mult mai mare decât era în trecut"

Ministrul israelian al apărării a declarat, de asemenea, că luptătorii Hamas duc lipsă de provizii şi muniţie, însă că războiul va dura luni de zile.

Şeful Statului Major, Herzi Halevi, a declarat recent că probabilitatea unui război "în următoarele luni" în nordul ţării este în prezent "mult mai mare decât era în trecut".

După atacurile grupării islamiste palestiniene Hamas asupra teritoriului israelian din 7 octombrie, care au declanşat războiul din Gaza, schimburi de focuri au avut loc zilnic între armata israeliană şi Hezbollah, o mişcare islamistă libaneză aliată cu Iranul şi Hamas.

În ultimele trei luni, peste 200 de persoane au fost ucise în Liban, potrivit unui bilanţ AFP. De partea israeliană, 15 persoane au murit, între care nouă soldaţi şi şase civili, potrivit armatei israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.