Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană anunţă moartea a patru militari în Gaza, ucişi de un dispozitiv exploziv

The Australian
gaza

Armata israeliană a anunţat vineri moartea a patru militari, ucişi de un "dispozitiv exploziv" în oraşul Gaza, în nordul enclavei palestiniene, informează AFP.

"Cei patru soldaţi au fost ucişi (...) de un dispozitiv exploziv în apropierea unei şcoli din cartierul Zeitoun" din oraşul Gaza, a declarat armata israeliană pentru AFP, menţionând totodată într-un comunicat de presă că doi militari, inclusiv un ofiţer, au fost "grav răniţi" de explozie.

Cu aceste decese, bilanţul soldaţilor ucişi în campania militară israeliană din Gaza de la începutul ofensivei terestre din 27 octombrie a ajuns la 271, potrivit armatei.

În plus, doi soldaţi israelieni au fost grav răniţi în timpul luptelor din sudul Fâşiei Gaza, a declarat armata israeliană, fără alte detalii.

Guvernul israelian a promis că va elimina Hamas după atacul sângeros comis pe 7 octombrie de către comandourile acestei mişcări islamiste palestiniene în sudul Israelului.

Într-un comunicat, Brigăzile al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic palestinian, au indicat vineri la prânz că au "detonat (...) mine şi dispozitive explozive împotriva mai multor vehicule israeliene" în "estul şi sudul cartierului Zeitoun din oraşul Gaza".

La rândul lor, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, au indicat că au bombardat cu mortier, împreună cu brigăzile al-Quds, soldaţi şi vehicule israeliene în cartierele de est ale oraşului Rafah (în sudul Fâşiei Gaza) unde armata israeliană desfăşoară operaţiuni de marţi, după ce le-a ordonat locuitorilor să evacueze zona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.