Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană explică arestarea directorului spitalului din Gaza: Activitate teroristă extinsă

timesofisrael.com
israel gaza armata

Armata israeliană (IDF) susține că șeful spitalului al Shifa din Gaza a fost arestat deoarece în unitate s-a desfășurat o „activitate teroristă extinsă”, potrivit Sky News.

Reprezentanții Forțelor de Apărare ale Israelului au declarat că directorul spitalului al Shifa a fost arestat după descoperirea unor dovezi ale „activității teroriste extinse” desfășurate sub supravegherea sa. Medicul Muhammed Abu Salmiya a fost reținut de trupele israeliene, împreună cu alți membri ai personalului medical.

Ulterior, Salmiya a fost transferat pentru audieri de Autoritatea pentru Valori Mobiliare din Israel.

„În spital, sub conducerea sa, a existat o activitate teroristă extinsă a Hamas. Constatările implicării sale în activități teroriste vor determina dacă va fi supus unor noi audieri”, se arată în comunicatul israelienilor.

Trupele israeliene au atacat al Shifa săptămâna trecută, susținând că spitalul a fost folosit de Hamas în scopuri militare, o acuzație pe care gruparea militantă o neagă. „Rețeaua de tuneluri teroriste Hamas situată sub spital a folosit electricitatea și resursele preluate de la spital. În plus, Hamas a depozitat numeroase arme în interiorul spitalului și pe terenul spitalului”, se mai arată în comunicatul IDF.

De asemenea, Israelul a susținut că militanții Hamas „au căutat refugiu” la spital după atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.