Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană spune că orice ofensivă terestră trebuie să fie precedată de o 'decizie politică'

palestinechronicle.com
armata israel

Armata israeliană spune că orice ofensivă terestră trebuie să fie precedată de o 'decizie politică'

Armata israeliană spune că aşteaptă o "decizie politică" înainte de a desfăşura o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, pe care o bombardează fără încetare ca represalii la atacul sângeros al Hamas de acum o săptămână. În două briefinguri de presă separate, purtătorii de cuvânt ai armatei israeliene, Richard Hecht şi Daniel Hagari, au declarat că o "decizie politică" trebuie să preceadă orice invazie, relatează Le Monde.

"Vom avea discuţii cu nivelul politic", a declarat Hecht.

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a discutat duminică despre evacuarea civililor din Fâşia Gaza şi despre "probleme umanitare" în cadrul unor convorbiri cu senatorii americani, a anunţat biroul său. El a subliniat "puterea militară" şi "determinarea Israelului de a distruge inamicul".

Purtătorii de cuvânt ai armatei israeliene au declarat jurnaliştilor că scopul unei invazii în Fâşia Gaza ar fi acela de a distruge reţeaua Hamas pentru a o împiedica să mai comită alte atacuri. Potrivit lui Hecht, şeful Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, se află pe lista ţintelor, deoarece este considerat creierul atacului din 7 octombrie. "Este un om mort şi vom ajunge la el", a spus Hecht.

Premierul Benjamin Netanyahu a convocat duminică pentru prima dată cabinetul de urgenţă extins al Israelului, afirmând că unitatea naţională arătată a trimis un mesaj puternic acasă şi în străinătate, în timp ce ţara se pregăteşte să "demoleze Hamasul" în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.