Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata moldoveană trece la exerciții militare cu participarea rezerviștilor

Ministerul Apărării al Republicii Moldova
soldati moldova armata moldoveana moldova

În perioada 25-29 septembrie, în Republica Moldova vor avea loc exerciții militare ale Armatei Naționale.

În acest sens, cetățenii moldoveni aflați în rezervă vor primi somații pentru adunări după locul de reședință, scrie portalul NewsMaker citat de Rador.

Scopul exercițiilor este de a testa abilitățile rezerviștilor. În timp evenimentului, cetățenii în rezervă vor lua cunoștință de echipamentele, tehnica și armamentul Armatei Naționale, se subliniază în text.

În Republica Moldova au avut loc deja exerciții militare în lunile aprilie, mai și iunie la centrele de pregătire ale Ministerului Apărării al Republicii, amintește NewsMaker. Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în mesajul său de felicitare cu ocazia Zilei Armatei Naționale a țării, a vorbit despre modernizarea forțelor armate cu ajutorul resurselor interne și a "partenerilor strategici".

De asemenea, Maia Sandu a numit Rusia drept sursă de instabilitate pentru țară. Totodată, ea a subliniat că România este un "apărător important". "Rusia va continua să fie o sursă de instabilitate pentru noi. Ați văzut cum, în acest an, forțele ruse au încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova, până la încercarea de a răsturna Guvernul constituțional. Pe de altă parte, suntem norocoși că România sprijină Republica Moldova. Ea este un apărător important care sprijină politica noastră externă" - a subliniat Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.