Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Moldovei la un alt nivel! Germania ajută Chișinăul să achiziționeze drone militare

cnn.com
drone drona

După ce Putin a anexat 4 regiuni din Ucraina, ministrii apărării din Germania și România au făcut o vizită fulger la Chișinău. Aici s-a discutat ca Germania să furnizeze Republicii Moldova drone militare în cadrul unui suport care va fi oferit moldovenilor de peste Prut.

Anunțul a fost făcut de ministra Apărării a Germaniei, Christine Lambrecht, astăzi, 1 octombrie, la Chișinău, unde a avut o întrevedere cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, transmite realitatea.md.

„Cu Moldova avem o cooperare bună în diferite domenii, inclusiv în cel al instruirilor militarilor pe care dorim să o mai intensificăm încă. De asemenea avem o colaborare bună și în domeniul furnizării echipamentelor militare. Nu este un secret dacă voi spune că vom ajuta Moldova să achiziționeze drone militare, precum și a altor echipamente.

Deoarece acum suntem în consiliere cu experții nu pot să vă dau mai multe detalii, dar nici nu este momentul oportun, însă vă asigur că vom găsi soluții bune în acest sens”, a spus ministra Apărării a Germaniei.

Amintim că, Republica Moldova urmează să beneficieze de la UE de 40 de milioane de euro pentru modernizarea Armatei Naționale. Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea sistemului de apărare a atacurilor cibernetice, cumpărarea dronelor, a echipamentelor militare nonletale etc.

Totodată, SUA, a anunțat la începutul lunii septembrie că a prevăzut 2 miliarde de dolari, dintre care un miliard, destinat Ucrainei, iar cel de-al doilea miliard va fi împărțit între 17 țării pentru modernizarea armatei. Printre aceste state se regăsește și Republica Moldova.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.