Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Națională a Moldovei pregăteşte ordine de chemare pentru rezervişti: Persoanele vor participa la exerciţii militare

Ministerul Apărării al Republicii Moldova
soldati moldova armata moldoveana moldova

Armata Națională planifică desfășurarea exercițiilor cu rezerviștii Forțelor Armate, care au drept scop verificarea aptitudinilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotare. Potrivit Ministerului Apărării, acestea vor avea loc în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie și vor dura 5 zile, relatează stiripesurse.md

„Armata Națională va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate.

Durata exercițiilor va fi de cinci zile. În cadrul acestora se vor verifica aptitudinile rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, rezerviștii preconizați pentru participare la instruiri vor fi chemați la Centrele Militare Teritoriale prin ordine de chemare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii nr. 1244/2002 cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

De notat că astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie.

Ministerul Apărării va informa suplimentar cetățenii cu privire la perioadele desfășurării exercițiilor”; comunică instituția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.