Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Republicii Moldova investighează dispariția de echipamente militare donate de SUA

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a lansat o investigație și confirmă că a depistat „neajunsuri” după ce în spațiul public au apărut informații că o unitate militară din Chișinău a fost deposedată de echipament în sumă de circa 2 milioane de lei , scrie publika.md.

„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise Inspectoratului de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Totodată, precum informează Ministerul, „neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate.”

Despre acest caz a fost sesizată Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani. „Ministerul Apărării condamnă orice formă de acțiune ilegală în cadrul instituţiei.”, se menționează în comunicat.

Potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, o mare parte din echipamentul dispărut face parte din lotul donat de către SUA: saci de spate, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, uniformă militară, bocanci etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.