Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Română este pregătită de Invictus Games

Facebook
invictus game

Echipa Invictus România a dat startul pregătirii în vederea reprezentării Armatei României la „Invictus Games”, competiție sportivă ce urmează a se desfășura în perioada 16-22 aprilie 2022, la Haga, arată Mediafax.

Momentul a fost marcat la Pitești, de lotul de ciclism al echipei Invictus România care s-a deplasat pe biciclete, de la Poarta Eroilor din Pitești, până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș, unde au păstrat un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuți la datorie.

La eveniment a fost prezent și directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care a transmis militarilor răniți mult succes în pregătire.

„Invictus este despre camaraderie, drapel și patrie. Mă bucur să constat că de la an la an Mișcării Invictus România, militarilor noștri răniți, li se alătură tot mai mult societatea civilă. Statul Major al Apărării va sprijini în continuare recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți, dar și participarea acestora la competițiile interne și internaționale dedicate lor”, a spus directorul SMAp.

Cu același prilej, Invictus România a lansat campania „ROMÂNIAeINVICTUS”. Pornind de la destinele celor 177 de militari răniți în operațiuni militare, voluntarii Invictus și-au propus, prin organizarea mai multor evenimente sportive, să strângă 177.000 de euro, pentru tratamente și dispozitive medicale specifice, echipamente sportive și tehnice, dar și pentru nutriția și recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea Echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

Militarii răniți români au participat până acum la două ediții ale „Invictus Games”, Toronto 2017 și Sydney 2018.

Implicarea acestora în activități sportive interne și internaționale a oferit oportunitatea realizării conexiunilor sociale și redării încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică, afectate deopotrivă de traumele suferite în urma incidentelor.

Vezi și: VIDEO MS Margareta, la Seara Palatului Elisabeta dedicată Militarilor Români: 'Coroana şi Armata Română au fost alături timp de un secol şi jumătate' .

În cadrul proiectului, sunt încurajaţi să participe toți militarii răniți, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.