Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă acuză coaliţia internaţională de 'crime de război' în Irak

aviatie Siria

Armata rusă a acuzat sâmbătă coaliţia internaţională condusă de SUA de "crime de război" în cursul raidurilor aeriene efectuate în Irak, după moartea unor civili în apropierea oraşului Kirkuk, în nordul ţării, transmite AFP. 

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konacenkov, a denunţat un raid de vineri al coaliţiei asupra oraşului Dakuk, din apropiere de Kirkuk, care a făcut "zeci de morţi în rândul civililor, printre care femei şi copii". 

"Am constatat în mai multe rânduri că astfel de atacuri ucigaşe (...), care prezintă toate semnele unor crime de război, devin practic o rutină pentru aviaţia coaliţiei internaţionale", a mai spus Konacenkov. 

Declaraţiile lui Konacenkov vin după ce vineri Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a cerut oprirea raidurilor lansate de aviaţia siriană şi cea rusă asupra oraşului Alep şi a solicitat o anchetă pentru identificarea celor responsabili de încălcarea drepturilor omului în acest oraş din nordul Siriei. 

Într-un discurs pronunţat în deschiderea sesiunii la Palatul Naţiunilor din Geneva, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raad al-Hussein, a denunţat "crimele de amploare istorică" comise în Siria, în special la Alep, devenit, în opinia sa, "un abator". 

Vorbind despre "crime de război" comise de "toate părţile" implicate în conflict, el a subliniat că "dacă (aceste crime) au fost comise în cunoştinţă de cauză în cadrul unui atac de anvergură şi sistematic împotriva civililor, atunci ele reprezintă crime împotriva umanităţii", a declarat oficialul ONU. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.