Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă pregătește marea lovitură în Siria. NATO recunoaște avantajul

Philip Breedlove

Conform Washington Post (Top NATO general: Russians starting to build air defense bubble over Syria) într-o conferinta sustinuta la Fundatia Marshal, comandantul militar al NATO a recunoscut public faptul ca în Siria, rusii au creat o zona de excludere, impenetrabila pentru toate mijloacele NATO (Anti-Access/Area Denial -A2/AD bubble ).Zona de excludere dispunînd si de mijloace de ultima generatie AA, navale din estul marii Mediterana (  S-300 PM2 ) si terestre ( Pantsir-S1 ). Zona ar cuprinde 30  % din teritoriul Siriei, în jurul guvernoratului Latakia, unde se afla baza aeriana ruseasca Hmeymim.

http://www.maritimephotographic.co.uk/

http://www.maritimephotographic.co.uk/

Zona fiind opaca pentru toate mijloacele de cercetare terestre, navale, aeriene si cosmice ale NATO, nu s-au putut determina caracteristicile noilor sisteme de descoperire si dirijare a focului rusesti dislocate acolo. Prin urmare nu se pot anihila prin bruiaj. Ceea ce face ca tranzitul sau utilizarea spatiului aerian, al acestei zone de excludere, de catre orice putere regionala sau mondiala, sa fie posibil doar cu acceptul Rusiei. Date fiind progresele incontestabile ale Rusiei, din ultimii ani, în domeniul echipamentelor radar, planificatorii militari americani banuiesc ca avioanele F-22, de generatia a V-a, nu mai sunt ”invizibile” pentru rusi. Asa s-ar explica faptul ca în ultimul an, Rusia a diminuat drastic finantarea testarii avionul Su T-50 de generatia a V-a, aflat într-o faza avansata. Si a refuzat sa construiasca o versiune de dubla comanda ( pilot si instructor ), fara de care nu se poate face trecerea pe noul avion.

Rusii lovesc cu Terminatorul

Amintesc faptul ca la presiunile SUA, spatiul aerian al Greciei, Bulgariei si Turciei a fost închis pentru avioanele militare rusesti, astfel încît acestea sa nu poata fi dislocate în Siria. De aceea, bombardierele Su-24, Su- 25, Su-34 fost obligate sa se echipeze cu containerele de bruiaj SAP-518/ SPS-171, iar elicopterele Mi-8AMTSh cu containerul de bruiaj Richag-AV. Fapt ce le-a permis sa ajunga în Siria nedepistate de nimeni.

Cum au ajuns aeronavele de lupta rusesti în Siria, nedepistate de nimeni ?

Rusia a decis sa-si aduca avioanele si echipamentele în Siria, în deplin secret si pentru ca în tarile vecine Siriei, operau avioanele coalitiei anti-ISIS conduse de SUA, iar americanii transmiteau rebelilor ”moderati” date obtinute de sistemul sau de cercetare aerian si cosmic. Si pe baza acestor informatii, rebelii înarmati si sustinuti de SUA, lansau atacuri prin surprindere, asupra bazei aeriene rusesti Hmeymim din Siria, înainte ca dispozitivul aerian sa fie constituit.

Cum SUA s-a opus din toate puterile unei prezente militare rusesti în Siria, Statul Major al armatei ruse a fost obligat, mai întîi, sa-si creeze în Siria un redutabil sistem automatizat C4I ( Comanda, Control, Comunicatii, Computere, Informatii si Interoperabilitate ), cu ajutorul caruia a cîstigat suprematia în razboiul radioelectronic ( Electronic warfare -EW) dus împotriva sistemelor de cercetare terestre, aeriene si cosmice americane. Reusind astfel sa contureze o zona de excludere, A2/AD bubble, a NATO în Siria.

military-vehicle-photos.com

military-vehicle-photos.com

Elementul cheie constituindu-l sistemele Krasukha-4 care au bruiat non stop radarele de supraveghere de pe satelitii militari americani din familia Lacrosse / Onyx, radarele militare bazate pe sol din statele vecine Siriei, cele aeriene de tip AWACS, E-8C si cele montate pe avioane fara pilot americane RQ-4 Global Hawk, MQ-1 Predator, MQ-9 Reaper.

img11.hostingpics.ne

img11.hostingpics.ne

Alte tipuri de echipamentele moderne rusesti, aduse în Siria, au generat contramasuri, inclusiv în spectrul vizibil, infrarosu sau laser, împotriva mijloacelor de supraveghere electrono-optice aeriene sau cosmice ( IMINT ) ale americanilor.

Cu ce arme ultrasecrete a cîstigat Putin suprematia în razboiul radioelectronic din Siria ?

Conform generalului Philip Breedlove, cea din Siria nu este singura zona de excludere a NATO, creata de rusi. Astfel de zone functionînd deja în enclava Kaliningrad, de la marea Baltica si pe litoralul rusesc al marii Negre, care include si Crimeea.

preluare Ziarul de Garda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.